Pravidla a systém hry

  

Na této stránce byste měli najít vše potřebné, co je ke hře potřeba. Pokud máte nějaké otázky, nebojte se je směřovat do sovince Noah Limbani


Příběh

Městečko Prasinky se sotva vrátilo do normálu z událostí roku 2021, když se uprostřed hlavního náměstí objevila podivná trhlina. Kouzelníci vůbec netušili, co si o trhlině mají myslet, jestli jim přišla pomoci, nebo naopak ještě více zdecimovat jejich nádherné městečko. Netrvalo dlouho a na vývěsce se objevil jednoduchý pergamen. Tento pergamen vyzýval všechny odvážné obyvatele městečka, aby se přihlásili k výzkumné expedici trhliny. 

Budete i vy mezi nimi?


Postavy

Každý hráč dostane svoji vlastní postavu, která má určité schopnosti a cíle. Pokud si o nich chcete přečíst více, zde je najdete.
Podle počtu přihlášených se postavy náhodně rozdají. Jejich počet bude určen tak, abychom docílili snad největší možné férovosti mezi jednotlivými stranami. 

Nikde však nebude zveřejněn seznam s tím, kolik jakých postav je ve hřeJe přísně zakázáno komukoliv říkat svou roli.

Kouzelná poslední vůle

Kdykoliv, dokud žijete, máte možnost opravit svoji poslední vůli. V okamžiku vaší případné smrti se vaše poslední vůle stane veřejná všem hráčům. Je jen na vás, co v ní sdělíte. Vůle může obsahovat maximálně 100 znaků (včetně mezer). Ve své vůli je zakázáno zmiňovat vlastní roli. 

Průběh hry

Městečko Prasinky se výhradně odehrává v určené KNP. Je zakázáno používat pro debatu s ostatními hráči jakýkoliv jiný prostředek včetně sov, discordu a jiných forem pokecu. Všechny debaty jsou tak veřejné. Jediná výjimka je pro debatu s Noah a týmy postav (př. tým much nebo upíři), které dostanou vlastní chat na discordu. I ti se nesmí bavit mimo tento chat. 

Hra probíhá na jednoduchém principu – střídání dne a noci. Jeden reálný den odpovídá buď hernímu dni nebo noci. 

Přes noc obyvatelé městečka spí, nebo to alespoň předstírají. Všechny postavy, které mají noční schopnosti, je mohou využít, a to tak, že do konce noci pošlou sovu (nebo zprávu na discord), jak svou schopnost chtějí využít. S půlnocí přichází den, nejdříve se ale v KNP objeví noční zprávy aneb všechny veřejné události, které se přes noc udály (např. oznámení o něčí smrti). Přes den pak mohou obyvatelé v komnatě debatovat o možných pachatelích, ale tak, aby neprozradili svoji vlastní roli.

Přes den se také odehrává hlasování aneb určení jednoho člověka, kterého městečko uznává vinným a přeje si jej popravit. Toto hlasování je tajné a probíhá posíláním sov se jménem hráče do sovince Noah.  O půlnoci bude popraven ten hráč, který získal většinu hlasů. Zároveň se hlasování musí zúčastnit alespoň polovina živých obyvatel. O půlnoci se hráč uznaný za vinného popraví a zveřejní se, kolik který hráč získal hlasů. Nebude zveřejněno, kdo pro koho hlasoval. Můžete ale volně rozšiřovat informaci, pro koho jste hlasovali, ať už je to pravda nebo lež.

Můžete také libovolně upravovat svoji poslední vůli, stačí poslat novou podobu do sovince Noah. Omezena je pouze limitem 100 znaků. Pokud tuto délku přetáhnete, bude právě po 100 znacích oseknuta.

A zde se obnovuje cyklus, začíná znovu noc. 

Shrnutí pravidel

  • Hry se může zúčastnit každý obyvatel hradu, a to zdarma! Stačí napsat sovu Noah.
  • Hra začíná 13. 3., je nutné se přihlásit do tohoto data.
  • Odměna čeká na každého hráče, více o nich zde.
  • Pro hlasování a využití schopností napište do sovince Noah.
    • Stejně tak i pro úpravu své poslední vůle.
  • Je přísně zakázáno se s kýmkoliv dělit o svoji roli nebo vést konverzaci mimo KNP k tomu určenou.
  • Shrnutí událostí, rozvrh dne/noc a další užitečné informace najdete v této tabulce.
  • Pravidla se kdykoliv mohou měnit, hra je zároveň plná překvapení, očekávejte proto neočekávané.
  • Dotazy směřujte do sovince Noah.